Pratite nas:
Danas je otvoren TC Voli Danilovgrad
Datum: 13.08.2020

 

Kompanija Voli je danas otvorila novi tržni centar, svoj prvi maloprodajni objekat u danilovgradskoj opštini. Tržni centar Voli Danilovgrad se prostire na parceli ukupne površine 21.000m2. Hipermarket, površine 3.600m2 predstavlja spoj inovativnih tehnoloških rješenja, tradicionalno bogate ponude koja objedinjuje čak 15.000 artikala, uz najpovoljnije cijene na tržištu. U prvoj fazi, osim hipermarketa, potrošačima je na raspolaganju i moderan restoran Bar 80, apoteka Tea Medica, Gradska knjižara, Mil Pop i Pošta. U objekat koji će dati  značajan doprinos unapređenju kvaliteta ponude danilovgradske opštine, investirano je 5,5 miliona eura.

 „Želim i vjerujem da će današnje otvaranje Voli hipermarketa predstavljati upravo početak preobražaja kojem težimo. Mi u kompaniji Voli smo uložili veliki napor i sredstva i više nego ikad istinski uložili sebe u naš prvi objekat u Danilovgradu. Godinu u kojoj proslavljamo četvrt vijeka od osnivanja kompanije Voli, na žalost obilježila je pandemija i njene zdravstvene i ekonomske posledice. Smatramo da je nastavljajući kontinuitet razvoja naša kompanija pokazala snagu i potencijal. Ne samo da nismo zaustavili planirane investicije i projekte za 2020.godinu, već smo uradili sve da ih realizujemo. Nakon otvaranja marketa u Plavu i Budvi, očekuje nas otvaranje hipermarketa u Podgorici i Zeti. Mi u kompaniji Voli dijelimo stav da izazovi predstavljaju i priliku za sagledavanje slabosti, otvaranje novih mogućnosti, izazovi su i prilika za rast i učenje. Kriza je pokazala potrebu za jačanjem domaće proizvodnje, prije svega hrane i pokazala koliko je važno imati optimalnu moguću ekonomsku nezavisnost.Nadamo se da će poljoprivreda kroz široke kooperantske mreže malih gazdinstava, koji će imati sigurnost nabavke repromaterijala, imati i sigurnost plasmana proizvoda i usluga.  Širenjem mreže Voli marketa, daje se konkretna podrška našoj, domaćoj proizvodnji, imajući u vidu opredjeljenost kompanije Voli da domaćim proizvođačima bude oslonac i vjetar u leđa. O pozitivnom uticaju na domaću proizvodnju, najslikovitije govori podatak da je u prošloj godini plasman crnogorskih proizvoda u Voli marketima dostigao vrijednost preko 40 miliona eura, od čega 6 miliona eura čine poljoprivredni proizvoda iz otkupa. Otvaranje Voli hipermarketa je naša investicija u razvoj kompanije, ali i u razvoj okruženja u kom smo prisutni. Proizvođači iz Bjelopavlića i dijela Katunske nahije su u poziciji da u saradnji sa Volijem osiguraju plasman i da svojoj proizvodnji daju čvrst temelj daljeg razvoja, kao što to čine poljoprivredno gazdinstvo Jovović, proizvođači sireva Vulaš, kooperativa Katunjanka, Vuković i Rakočević, Monte Bianco, Crnogorska matica -proizvođač meda, Good Food i Eco Eggs... Nadam se da ću uskoro imati mogućnost da navedem desetine poljoprivrednih gazdinstava i proizvođača iz Danilovgrada i bliskog okruženja i da će Voli dati snažan impuls da se Bjelopavlićka ravnica prepoznaje po vrijednim gazdinstvima, proizvođačima i po kvalitetnim, autentičnim proizvodima.

Zahvaljujući ovom objektu, riješen problem preraspodjele 60 Volijevih radnika i zaposleno 20 stanovnika danilovgradske opštine. Mada je naša ambicija bila da taj broj bude značajno veći, objektivna situacija je to učinila nemogućim. U prethodne tri godine, naša kompanija, najveća po broju zaposlenih u Crnoj Gori, uvećala je broj radnika za 29%. Ono što nas čini posebno ponosnim je činjenica da bez obzira na situaciju, nastavljamo kontinuitet rasta broja zaposlenih, što je od velikog značaja u ovom izazovnom momentu suočavanja sa posledicama pandemije korona virusa.

Nakon snažnog ekonomskog rasta prethodnih godina, u Crnoj Gori kao i u cijeloj svjetskoj ekonomiji, došlo je do ograničenja ekonomske aktivnosti. Kriza je nametnula potrebu za brojnim inicijativama. Treći paket socio-ekonomskih mjera Vlade Crne Gore, trasira put za oporavak i održivi razvoj zasnovan na valorizaciji domaćih resursa, sa posebnim akcentom na razvoj i investicije, kao jedini put za prevazilaženje ekonomskih izazova.

Uloga velikih trgovačkih lanaca je od najvećeg značaja za realizaciju ovih mjera, kako bi se podržala poljoprivreda, sačuvala stabilnost tržišta i očuvala radna mjesta. Svjesni smo da je ovo momenat naše pojačane odgovornosti i pravi trenutak da zajedno sa Državom i institucijama sistema, budemo jedan od ključnih faktora koji će sačuvati našu ekonomiju. Period privrednih investicija se nastavlja, sada je potrebno razvijati se u smjeru podizanja standarda, razvoja proizvodnje hrane, uticati na smanjenje uvoza, boriti se za očuvanje radnih mjesta. Na putu ekonomskog preobražaja domaća  proizvodnja i njen efikasan i kontinuiran plasman predstavljaju ključnu tačku.

Svjesni smo delikatnosti situacije, Voli se sprema za nove razvojne strategije, za stepenice više, stekli su se uslovi da Crna Gora ukladi svoje razvojne projekte sa principima novog vremena. Imamo kapaciteta i snage, usmjerimo se prema očuvanju i valorizaciji onog što imamo, sačuvajmo naše tradicionalne istinske vrijednosti. Zasučimo rukave, vrijeme je za ozbiljan rad. Voli hipermarket Danilovgrad, mada otvoren u posebno izazovnom vremenu, pokazuje da mi to možemo i da odustajenje ne vidimo kao opciju.“ Izjavio je Dragan Bokan, predsjednik kompanije Voli. Izrazio je zahvalnost predsjednici Opštine Danilovgrad, Zorici Kovačević i njenim saradnicima, koji su svojom efikasnošću i operativnošću dali značajan doprinos realizaciji plana otvaranja centra i najavio da je ovo tek početak realizacije vizije razvoja u ovom dijelu Crne Gore.

 

Voli hipermarketa Danilovgrad je na rapolaganju potrošačima svakog dana osim nedjeljom od 7 do 22h. Prva dva otvaranja, u hipermarketu Voli, potrošače očekuje popust od 10% na sve račune, osim na artikle čije su cijene regulisane zakonom.

© All rights reserved 2017 VOLI trade, Powered by Amplitudo